Hjulstillingskontroll

4-hjulskontroll med justering:  1900 kr.

Våre tjenester

Hjulstillingskontroll

Kontrollen undersøker om bilens hjul har riktig vinkel og innstilling. Feil hjulstilling gir ujevn dekkslitasje, bilen trekker til siden m.m. Blir dekkene fort slitt på innerkanten eller trekker bilen til siden har du sannsynligvis behov for hjulstillingskontroll. Vi undersøker om vinkelen på hjulene er som den skal og utfører eventuelle korrigeringer.

Kontakt oss

Derfor er hjulstilling viktig

Når bilens styringssystem fungerer som det skal er dekkslitasjen minimal og du har en god kjøreopplevelse. Det er oftest på dekkslitasjen man oppdager at man har en hjulstillingsfeil. Andre faktorer som i større eller mindre grad kan påvirkes er at bilen trekker til siden, føles ustabil i svinger, ikke har en myk selvoppretting og det kan føre til forhøyet drivstofforbruk.

Hvordan vet jeg at jeg trenger en hjulstillingskontroll?

• Hvis du ser en tydelig skjev slitasje på dekkene (f.eks. sliter på innerkant) bør du utføre en hjulstillingskontroll.

• Hvis bilen trekker til en side, bør du først sjekke lufttrykket. Dersom bilen fortsatt trekker til siden bør du ta en hjulstillingskontroll.

• Hvis rattet ikke står i midtstilling ved kjøring rett fram.

• Hvis du derimot har slitasje på både ytter- og innerkant av dekkene, er det sannsynligvis feil lufttrykk.

Hjulstillingskontroll er en viktig service på bilen. Skjev hjulstilling kan skyldes feil, slitasje eller at du har truffet en fortauskant eller et hull i veien.

Timebestilling

Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg med en passende time.