Nå kan du endelig få førerkortet på mobilen

Nå kan du endelig få førerkortet på mobilen

digitalt forerkort

Har du gjort som over en halv million andre nordmenn og lastet ned appen «Førerkort»? Hvis ikke er det på høy tid å gjøre det. Unngå å få den irriterende boten man risikerer, dersom man kjører uten å ha med seg førerkort. 

Etterlengtet app

Mange av oss har oftere mobilen, enn det fysiske førerkortet, med oss på tur. Derfor var det til manges glede og begeistring at Statens Vegvesen den 1. oktober lanserte den nye appen «Førerkort».

– Nå du har behov for å vise at du har førerrett kan du åpne mobilen og vise førerkortet på skjermen, sier Bodil Dreyer Rønning. Rønning leder trafikant – og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen.

Følg instruksene i appen

Norge er trolig det første landet i Europa som tilbyr digitalt førerkort for sine innbyggere, men flere land er i utviklingsfasen. Appen kan lastes ned i Google play og Apple store. Når appen er lastet ned følger du instruksene for å aktivere ditt digitale førerkort. Du kan lese mer om fremgangsmåten her: vegvesen.no/digitaltforerkort 

Husk at det alltid er ditt ansvar som fører å ha gyldig førerkort å vise til ved en eventuell kontroll. Det er derfor viktig å passe på at man har tilstrekkelig med strøm på mobilen, eller ha med det fysiske førerkortet, dersom man skal på lange kjøreturer.

Kan ikke brukes som generell ID

Digitalt førerkort er veldig praktisk, men kan foreløpig ikke brukes som identifisering i andre settinger. Du må derfor alltid passe på å ha med deg fysisk førerkort, betalingskort med ID eller pass i situasjoner hvor det kreves at du personidentifiserer deg.

Følg oss på Facebook for å få med deg nyheter og andre aktuelle saker til ditt bilhold!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *